Tarresfilm.blogg.se

2017-05-19
16:08:00

House: The Arrow Collection

 
Tidigt i år släppte Arrow nyheterna om att de skulle släppa hela House serien i en komplett box med restaurerade bilder, ny artwork och mängder av extramaterial.
Vilket var underbara nyheter för mig då jag älskar House 1 och skarpt gillar House 2. Filmerna vart ju döpta till Titta vi spökar i Sverige (charmig titel), och de två filmerna var bland de första jag köpte på dvd när jag insåg att vhs började dö ut. Filmerna var klockrena med sin fina blandning av skräck-humor och jag fick snart tag på House 3 också. House 4 hittade jag aldrig men det är ju inte så konstigt då den aldrig gavs ut på dvd i Sverige. 
Så när jag fick se att Arrow skulle släppa en box med alla filmerna i mars i år tänkte jag självklart att jag skulle förboka den.
 
Men sen hände något konstigt...jag varken förbokade boxen eller köpte den när den släpptes...och jag vet inte varför. Jag tror inte att jag hade så dåligt med pengar att det var därför. Jag mindes dessutom att den skulle släppas så jag glömde inte bort den. Det var som en blackout för mig, jag visste att den existerade och att den bara fanns i limiterad utgåva...men ändå köpte jag den inte. Vilket jävla misstag!
 
Så nu i maj insåg jag att jag verkligen ville ha boxen men självklart var den slut överallt. Och jag visste att priserna för en begagnad bara skulle stiga ju längre tiden gick så jag bestämde mig kvickt för att få tag i den även om det skulle kosta mig betydligt mer än om jag bara hade förbokat den. Men tack vare en god vän från facebook fick jag tag på en säljare som sålde den i nyskick för en rimlig summa (rimlig är beroende på om man är filmsamlare eller ej) och idag fick jag äntligen hem den.
 
Och den är så sjukt jäkla läcker.  Allt nytt artwork är otroligt snyggt och väldetaljerat och att en nästintill bortglömd filmserie fått sig en rejäl  avputsning är vackert att se. Nu tittar vi lite närmare på filmerna.
 
 
Den första House är självklart min favorit av serien och trots att jag sett den mängder av gånger är den lika underhållande varje gång och jag lägger märke till nya detaljer för varje visning. Den har en perfekt blandning av mörk och bisarr skräck tillsammans med en rejält skruvad humor. Äkta Evil Dead kvalitet om man frågar mig. Huset i sig är rejält creepy och episkt, och alla monsters make-up effekter är riktigt imponerande. Så jäkla glad över att ha den i min ägo på blu-ray.
 
 
House 2 tar en direkt vändning mot äventyrlig komedi och lägger inte så mycket energi på skräck. Den var den första av House filmerna jag såg och tycker den är rätt underskattad faktiskt. Många vart nog besvikna över avsaknaden från skräckdelen, men jag tycker den lyckas bra på sitt egna vis med att vara äventyrligt spännande och rejält rolig. Ska bli kul att se om den för nu har jag inte sett den på många år.
 
 
House 3 var den svåraste att hitta på dvd när jag var liten och när jag väl fick tag i den vart jag förvånad över hur blodig den var. Den kör helt på att vara en ren skräckfilm och håller inte tillbaks på gore-effekterna har jag för mig.
Filmen är egentligen inte en uppföljare till House 1&2 utan filmen hette The Horror Show från början och var helt sin egna film. Filmen visades som Horror Show på bio i Usa, men den döptes om och marknadsfördes till House 3 i Europa, troligen för att studion inte trodde på att den skulle lyckas som sin egna film. Såg den bara en gång när jag var liten för jag tyckte den var för obehaglig och saknade humorn från dem tidigare filmerna men ser fram mot att se om den nu, särskilt eftersom Lance Henrikssen är med i den.
 
 
House 4 gavs ju aldrig ut på dvd i Sverige så det vart aldrig att jag såg den. Hittade den på import-dvd på discshop några år efter att jag sett dem första tre men köpte den aldrig då den var för dyr. Den har det sämsta omdömmet av dem fyra och många vet inte ens att den existerar. Kommer försöka ha rätt låga förväntningar när jag ser den och förhoppningsvis bli positivt överraskad tack vare det.
 
Som ni ser är dem nya artworken väldigt snygga och detaljrika. Ärligt talat är nog den här boxen det snyggaste jag har i min filmsamling nu och jag är sjukt stolt över att äga den.
 
 
Vi har dessutom mängder av extramaterial till varje film och det medföljer även en bok på hela 148(!) sidor med extremt mycket ny och gammal fakta och åsikter kring filmerna och en hel del bilder från filmningarna. Ska bli ett stort nöje att läsa igenom den!
 
 
 
 
Så till slut fick jag hem den iallafall, visserligen dyrare än originalpriset för att jag tabbade mig med förbokningen men den hittade hem till mig till slut. Självklart ska jag se House 1&2 redan ikväll och lär spendera många kvällar med att ta mig igenom allt extramaterial.
 
Så om ni ser att ett limiterat släpp av en av era favoritfilmer ska släppas, ge fan i att tveka, förboka den bara, för som en god vän lärde mig, det går alltid att sälja dem för ett bättre pris om man ångrar sig.
 
Ha det gött med er!
 
/Tarre